Evde kolay katmer tatlısının tanımı, nasıl yapılır?
Katmer tatlısı; Gaziantep yöremize ait baklava yufkası, tereyağı, antep fıstığı, şeker ve kaymak ile yapılan tatlının tanımıdır.
Evde kolay katmer tatlısı hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktalardan biri de kullanacağınız krema ve fıstıkların kaliteli olmasıdır. Bu numara tüm tatlının lezzetini büyük ölçüde etkileyecektir. Diğer bir nokta ise; Üzerine serpeceğiniz fıstık ve şekeri eşit şekilde dağıtmak sizin elinizde. Aksi takdirde yufkanın bazı kısımları içi boş olacağından aromalı olmayacaktır.
KATMERDE KAÇ KALORİ VAR
Katmerin kalorisinde kullanılan tereyağ krema ile orantılı olarak değişmektedir. Standart ölçülerde yapılan bir tanımda; 100 gramında 256 kalori vardır. Bu, 1 porsiyonun yaklaşık 503 kaloriye karşılık geldiği anlamına gelir.
İşte canınız tatlı çektiğinde kolayca yapabileceğiniz, kebapçılarda yediğinizden daha lezzetli olan evde kolay katmer tatlısı tarifi…
KOLAY KATMER TATLI TARİFİ
2 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA
Evde kolay katmer tatlısı tarifi için araçlar;
- 1 adet yufka,
- 1 su bardağı toz Antep fıstığı,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- Tereyağı,
- 1 yemek kaşığı krema
Evde kolay katmer tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yufkanızı açın ve ortasına tereyağı sürün.
- Üzerine dövülmüş fıstık ve şekeri serpin.
- Kremayı hamurun ortasına koyun.
- Pankeki katlamak için kare şeklinde katlayın.
- Yapışmaz bir tavayı ocağa alın ve altını kısık ateşte açın.
- Kalıbın her yerini tereyağ ile yağlayıp böreğinizi içine koyun.
- Kontrollü ve eşit şekilde kızaracak şekilde kızartın.
- Ön taraf kızardıktan sonra diğer tarafı çevirin ve aynı işlemi orada da uygulayın.
- Kızaran katmer tatlınızı kesme tahtasına alın ve 9 eşit parçaya bölün.
Servis tabağına alıp üzerini fıstık ve krema ile süsleyip servis yapın, afiyet olsun!